Elever fortæller

Medarbejdere på Joanna nyder at fortælle om vores elevers succeshistorier. Det er en kæmpe glæde, når de unge bevæger sig videre ud i livet med en ballast, ingen havde troet mulig, da de kom til Joanna. De unge søger ofte tilbage til os, for lige at tjekke ind hos ”familien”, og fortælle hvordan det går, samt få inhaleret den hjemlige stemning på stedet.


Det sætter vi stor pris på!

Buller og Tobias

Buller og Tobias fortæller om deres ophold på Joanna Skole og Opholdssted. De to gik i klasse sammen og stoppede i 2019 med en fuld 9. klasses eksamen. De er begge gået videre med en ungdomsuddannelse på henholdsvis Nykøbing F. Katedralskole og erhvervsskolen CELF. Buller og Tobias ses fortsat og spiller i band sammen.

Tobias: “Vi havde et godt lærerteam i klassen, og vi fungerede godt med lærerne. Det var meget nemmere for mig at være på Joanna Skole, og fordi vi var færre elever, fik jeg mere hjælp med skolearbejdet.” Buller: “Vi havde et godt sammenhold, og fik lov til at være os selv. Der var plads til at være skøre og lave fis med lærerne.”

Tobias: “Jeg begyndte at spille bas på skolen, og det sidste år lavede Buller og jeg et garage-rockband sammen med vores klasselærer. Vi spiller stadig sammen, men nu med en anden trommeslager.”

Buller: “De to sidste år på skolen gjorde, at jeg har været i stand til at komme ud i verden og lave noget, jeg kan lide (HF). Før da, havde jeg ingen selvtillid og ingen fremtid.”

Tobias: “Jeg fik hjælp til at bestå folkeskolen, så jeg kunne komme på CELF og blive håndværker. Jeg har også fået det nemmere med livet, fordi jeg har fået hjælp til at fungere socialt.”

Buller: “Når vi var på udflugt, spillede vi minigolf med andre elever og lærere. Vi fik is og lækre madpakker.”

Tobias: “Vi var også på Tøjhusmuseet, hvor der var oplysninger om våben og beklædning fra den tid, hvor museet blev brugt som kaserne. Julearrangementet er også rigtig godt. Her mødes alle elever og familier til en hyggelig aften sammen med hele skolens personale.”